Kontakt

Lovska družina Dobrava
v Slovenskih goricah
Sp. Senarska 3
2235 Sv. Trojica
d.š.: 35132213
TRR: SI 56 0410 2000 0275 855

STAREŠINA
Franc Slekovec
041 736 328

GOSPODAR
Vlado Steinfelser
031 578-161

TAJNIK
dr. Zoran Belec
041 657-784

LOVSKI ČUVAJ

Vlado Steinfelser
031 578-161

Jure Toš
041 296 696

GOSPODAR DOMA

Rado Gradišnik
040-201-283

Ivan Turčin
041-882-592

ZA POŠILJANJE KLASIČNE POŠTE

LOVSKA DRUŽINA DOBRAVA
Slekovec Franc
Kadrenci 32
2236 Cerkvenjak

UREDNIK SPLETNE STRANI
Peter Rajniš 

Iskanje

Vremenska napoved

Živa slika

ziva-slika

 

Življenje v gozdu - v živo

Vir : Romunija

 

 

koledar

Lovna doba naše divjadi

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Prikaži podrobnosti

Dovolim piškotke

OBVESTILO IN PRIPOROČILO VSEM ČLANOM LD DOBRAVA

 

lisica1Cenjeni lovski tovariši in dragi prijatelji,

iz domala vseh revirjev prihajajo opozorila občanov, da so se lisice namnožile in da ponekod že deajo škodo na domači perutnini. Zato vse lovce prosim, da se maksimalno in odgovorno lotite odstrela lisic v vaših revirjih in da o odstrelu takoj obvestite gospodarja LD Dobrava zaradi vodenja ažurne statistike v aplikaciji Lisjak. Posebej odgovorni so vodje revirjev, ki naj zagotovijo angažiranje članov in  izvedbo odstrela lisic.  Ob polni luni je možen tudi učinkoviti posamični lov na lisice ponoči, zato to priložnost izkoristite. A ravnajte lovsko pravično in se izogibajte vsem napakam  - in pazite, da ne bi na rovaš lisice slučajno  padel kakšen dolgouhec .Po odprtju lovne dobe za sivo vrano pa maksimalno izvajajte odstrel teh ptic, še zlasti na območju Zgornje in Spodnje Senarske, Zgornjih in Spodnjih Verjan, Oseka, Brengove in Čagone. V teh območjih se kmetje najbolj pritožujejo zaradi uničevanja silosnih bal. Tudi odstrel sivih vran sproti sporočajte gospodarju LD in seveda revirnim vodjem, ki so neposredno odgovorni za izvajanje omenjenega ukrepa intenzivnega odstrela sivih vran.

Ob tej priložnosti že zdaj obveščamo vse člane, da bo lov na raco mlakarico, ki se začne 1. septembra, potekal tako kot vsa leta doslej. Ob sredah in sobotah popoldne, z zbirališčem pri mostu v Senarski, ob udeležbi najmanj treh lovcev in lovsko preizkušenega psa. Med septembrom in novembrom s pričetkom ob 15.00, od novembra do konca lovne dobe pa s pričetkom ob 14.00.  Vsak odstrel je treba po končanem lovu sporočiti gospodarju LD Dobrava.

Ker se je pred kratkim pripetila napaka glede razumevanja pojma zaprtosti lovskih revirjev vas vse še enkrat obveščamo in seznanjamo z 2. Točko 14. Člena Poslovnika LD Dobrava, ki glasi: Če član lovi v revirju, v katerega ni razporejen, mora o tem predhodno obvestiti vodjo revirja in gospodarja LD. Brez njune vednosti in soglasja izvajanje lova v drugem revirju ni dovoljeno in se smatra za kršitev Poslovnika LD. V izogib kakršnim koli sankcijam vas prosimo, da to določilo dosledno spoštujete. To velja za love na vso divjad, tudi na predatorje – torej lisice.

Leto se je prevesilo v drugo polovico in zdaj je še čas, da  uredite lovske naprave po vaših revirjih v skladu z načrtom in LNU LD Dobrava. Vse objekte – visoke preže in krmišča – ki so dotrajani ali že nevarni, prosim odstranite iz lovišča in spremembo sporočite informatiku LD Petru Rajnišu.  To velja še zlasti za revirja Župetinci-Smolinci in Čagona. Prosim vas, da nalogo opravite odgovorno in v korist LD, saj se nam z povsem urejenim stanjem lovskih naprav in objektov obeta možnost pridobitve nepovratnih sredstev iz naslova LZ Slovenije.

Lepo pozdravljeni in vse dobro

Tajnik LD Dobrava                                                                                                         Starešina LD Dobrava

Danilo Muršec, univ.dipl.ekon.                                                                                             Dr. Marjan Toš, prof.