Kontakt

Lovska družina Dobrava
v Slovenskih goricah
Sp. Senarska 3
2235 Sv. Trojica
d.š.: 35132213
TRR: SI 56 0410 2000 0275 855

STAREŠINA
Franc Slekovec
041 736 328

GOSPODAR
Vlado Steinfelser
031 578-161

TAJNIK
dr. Zoran Belec
041 657-784

LOVSKI ČUVAJ

Vlado Steinfelser
031 578-161

Jure Toš
041 296 696

GOSPODAR DOMA

Rado Gradišnik
040-201-283

Ivan Turčin
041-882-592

ZA POŠILJANJE KLASIČNE POŠTE

LOVSKA DRUŽINA DOBRAVA
Slekovec Franc
Kadrenci 32
2236 Cerkvenjak

UREDNIK SPLETNE STRANI
Peter Rajniš 

Iskanje

Vremenska napoved

Živa slika

ziva-slika

 

Življenje v gozdu - v živo

Vir : Romunija

 

 

koledar

Lovna doba naše divjadi

 

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti.

Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Prikaži podrobnosti

Dovolim piškotke

LOV NA LISICO Z VLADOM ŠTEINFELSERJEM.

 

IMG 4649Stare lovske zgodbe nam pripovedujejo naši lovski kolegi in se z navdušenjem spominjajo, kako je bilo na posameznem lovu  bodisi je to bilo pozimi, ko je naravo pobelil sneg ali poleti, ko se je narava na široko bohotila s svojim pestrim rastlinskim in živalskim habitatom. Velika večina lovcev prisega na lov pozimi, kadar je temperatura pod ničlo in ko je vse belo... Da ne omenjam kadar tako nestrpno čakamo na takšne naravne pogoje in ko se še pokaže polna luna skozi bistro in čisto nebo. Noč je v tem primeru popolnoma mirna in nebo postaja posejano z zvezdami, lovčevo uho pa prestreže popolnoma vsak korak ali premik po trdem snegu. Takrat je vidljivost v naravi popolna in vsak lovec  bi lahko v takem naravnem okolju preprosto čakal na svoji preži celo noč!  Vendar ni vse tako preprosto in enostavno,  ter če poslušaš stare lovske šege moraš imeti mnogo znanja, potrpežljivosti pa tudi mnogo lovske sreče,  da ti je »Dijana«  naklonjena in da morda kaj upleniš.

 V takih pogojih je idealno »čakati« lisico.

Tudi v naših lovskih vrstah Lovske družine Dobrava iz Slovenskih goric se je lovsko znanje in potrpežljivost obrestovala našemu lovskemu tovarišu, našemu gospodarju Vladu Šteinfelserju. Ker je njegov uspeh in znanje pri čakanju na lisico tako izjemen in učinkovit, sem se odločil, da opišem zgodbo in delim fotografije o njegovem lovu na lisico.

Naš tovariš  Vlado Šteinfelser je že dolga leta lovec in med drugim tudi gospodar naše lovske družine, revirni vodja revirja Brengova, član upravnega odbora, vrhunski strelec z mnogimi odlikovanji in z vrhunskimi rezultati iz strelskih tekem ter zagrizen lovec na lisico.

Vlado pravi, da ga kar strese, ko teče pogovor o lisici ali pa misel na še eno noč, kadar bo čakal na zvitorepko.  V mesecu februarju letošnjega leta je Vlado uplenil kar deset zvitorepk pri čemer mu je tudi veliko pomoč nudila njegova zvesta psička Biba…. Vlado je vztrajno čakal na pogoje, ki so primerni za lov na lisico in tudi dočakal, da je sneg pobelil gozdove. Kot pravi je dnevno sledil gibanju okoli njemu poznanih lisičjih lukenj v našem revirju ter se miselno pripravljal na večer, ko bo tiho zasedel mesto,  katerega si je prej skrbno pripravil. In ko se danes pogovarjava o njegovem lovu in njegovem lovskem uspehu, vidim zadovoljstvo in srečo v njegovih očeh. Sam pravi, da je sedaj za to sezono končal z lovom na lisico in njegova želja, potrpežljivost čez vso leto je izpolnjena.

Lovski blagor ti želim Vlado Šteinfelser!

Peter Rajniš